Lad os finde den rette psykolog i Århus for dig

Find det rette match blandt de fleste psykologer i Århus. Der er kort ventetid og matchet er gratis.

Psykologhjælp i Århus

Psykologer i Århus du kan stole på

Det er svært at finde den rigtige terapi. Her har du adgang til et stort netværk af nogle af de bedste psykologer i Århus.

Psykologer i Århus du kan stole på

Det er svært at finde den rigtige terapi. Her har du adgang til et stort netværk af nogle af de bedste psykologer i Århus.

Psykologer i Århus du kan stole på

Det er svært at finde den rigtige terapi. Her har du adgang til et stort netværk af nogle af de bedste psykologer i Århus.

Find psykologhuse i Århus og omegn

Find en psykologklinik og kom igang allerede i dag med terapisessioner. Du kan finde gode og autoriserede psykologer relativt tæt på dig, uanset hvor i Århus og omegn du tager til terapi fra. Du kan også vælge hvor langt du er villig til at rejse.

 

Sikkert med fortrolig kommunikation

Det er svært at tale om ens mentale sundheds udfordringer uden trygge rammer. Derfor vil vi i Healper ikke sælge din data til tredjeparter, og kommunikationen mellem dig og terapeuten vil ikke blive set af andre end jer.

 

Find den rette psykolog
for din udfordring

Det vil altid være gratis at blive matchet med danske psykologer her. Healper er grundlagt af psykologer og tidligere klienter, der sammen løser samfundets mentale sundheds udfordringer. Vi starter med at hjælpe dig ved at finde den rigtige terapeut.

 

Healpers mission er at hjælpe alle i Århus

Hjælp os med at øge den mentale trivsel, ved at lade os matche dig med psykologer i Århus, der kan hjælpe dig gennem terapi med dine psykiske udfordringer.

Region Midtjylland
10
Psykologer du kan matche med i Danmark

Ofte stillede spørgsmål

Der er flere ting, som er relevante at tænke over, inden du ser en psykolog i Århus til første session.

Formålet med første samtale:
Første samtale bruges ofte som en måde at lære sin terapeut at kende på og snakke om hvad målet med terapien er uden forpligtelser om flere samtalerDerfor er det en god ide at tænke over hvad man gerne vil have ud af det inden den første session som fx få større selvtillid, opleve mindre social angst eller bearbejde en traumatisk oplevelse. VIGTIGT: Intet emne er for småt til at tage med i terapi. Det kræver ikke en diagnose for at få hjælp.


Det er OK at skifte terapeut:
Når man møder sin terapeut for første gang, er det
vigtigt at føle, at der er en god kemi. Man skal ikke ses med dem privat, men man skal stadig føle, at de er empatiske og bruger en terapeutisk tilgang man synes er meningsfuld. Hvis du ikke har den mavefornemmelse efter den første session, så er det okay at skifte terapeut – intet forpligter. Hvis du vil i kontakt med en ny terapeut, så kan Healper hjælpe med det, du skal bare ringe til os eller tage spørgeskemaet igen.


Pårørende/socialt netværk: 
Når du starter i terapi, kan det være en god ide at fortælle det til de venner og familie, du har omkring dig, så de bedre kan hjælpe og støtte dig imens du går i terapi. Det kan være svært at fortælle, så hvis du har brug for en guide til, hvordan du bedst gør det kan du finde en slags skabelon på Healpers hjemmeside. På den måde er du også med til at normalisere terapi og gøre det nemmere for andre at tage samme skridt som dig.

Hvis du har mistanke om, at du eller en af dine nærmeste kunne finde på at begå selvmord, skal du ringe til Livslinien, +45 70 20 12 01, alle dage på året fra kl. 11-05. Er du akut selvmordstruet, skal du kontakte 112. Du kan få hjælp i hele Danmark.

I Århus kan du heldigvis få psykologhjælp til de fleste mentale udfordringer. Der er mange gode privatpraktiserende og offentlige psykologer i Danmarks næststørste by, og derfor er der en god chance for, at du kan finde den rigtige terapi for dit mentale helbred. 

I Danmarks andenstørste by findes landets yngste befolkning og landets højeste koncentration af studerende. De mange universitetsuddannelser, har gjort Århus til en stærk vidensleverandør, hvilket også gælder indenfor faget psykologi.

 

Århus by

 

I Århus er udbuddet af privatpraktiserende psykologer forrygende, og man kan derfor let komme til psykologsamtaler. Mange psykologer i landet har taget deres uddannelse på Aarhus Universitet. De faglige kompetencer kan generelt forventes at være høje blandt psykologerne, på grund af gode muligheder for sparring og efteruddannelse. I byen findes der også flere terapeutiske gruppeforløb, samt foredrag og kurser fra psykologer.

 

Det kan være svært at vide, hvad man skal forvente, ift. den første samtale. Som oftest foregår den på følgende måde ved en psykolog i Århus:

Venteværelse 
Psykologen har som oftest et venteværelse, så kom i god tid så du har tid til at nå at lande og få pusten inden din samtale starter.
Modsat stereotypen, skal du ikke ligge på en daybed og fortælle, mens psykologen tager noter – i kommer til at sidde overfor hinanden i et roligt og lyst lokale, og som regel er der også lommetørklæder og vand/kaffe tilgængeligt. 
 
Forløbet 
En samtale varer mellem 45 min og 1,5 time og man har i gennemsnit 8-10 
samtaler med 1-2 ugers mellemrum – nogle har flere, andre har færre. Hver session har ofte tre moduler:
 
  1. Opsamling og introduktion af problematikker og
    udfordringer. 
  2. Selve terapien. 
  3. En afrunding med evaluering og betaling.
 
Når du har booket en samtale gennem Healper skal du ikke tænke på betaling, det sker helt automatisk efter sessionen – det er godt når det kan virke mærkeligt at være ked af det eller meget emotionelt påvirket og så skulle klare afregningen imens. Det slipper man for gennem Healper. Til sidst plejer man også at snakke om den næste samtale og hvornår den bør bookes.

Tavshedspligt:
Din terapeut har tavshedspligt medmindre du udgør en fare for

dig selv eller for andre, så husk at være ærlig, sådan kan din terapeut bedst hjælpe dig. ”råt for usødet”.
 
Resten af dagen:
 
Klap dig selv på skulderen: 
Anerkend hvor sejt det er at have taget det første
skridt mod at få det bedre og husk at være god ved dig selv efter samtalen.
 
Gør ting, du synes er rare: 
Forsøg at holde lidt eller helt fri efter samtalen
 
Efter den første samtale
Terapi er ikke et mirakelmiddel der virker øjeblikkeligt. Der er
ofte hjemmearbejde og øvelser, der skal hjælpe dig i din hverdag. Din psykolog giver dig værktøjerne, men du skal selv prøve at huske at lave dem. Terapi er derfor hjælp til selvhjælp.

Efterfølgende sessioner:

Det er en god ide at booke flere sessioner
efterfølgende for at arbejde mod det mål du har sat fra start. Det kan være en god idé at skrive dagbog for at holde øje med symptomer og udvikling undervejs.

Siden marts 2016 har det været muligt for alle unge mellem 15 og 27 år at modtage gratis psykologhjælp i Århus kommune for flere mentale helbreds udfordringer. Der er dog forholdsvist lang ventetid, hvis man bruger dette offentlige tilbud.

Århus

Der er flere ting man kan gøre for at hjælpe en pårørende, som lider af angst.

Bliv klogere – for din egen og din vens skyld  
Fordi der er stor forskel på, hvordan de forskellige typer af angst viser sig, kan det være meget værdifuldt for pårørende at blive klogere på den specifikke type af angst som din ven lider af. På den måde bliver du også bedre i stand til at genkende adfærd og situationer, der kan udløse angst og fange det i opløbet. Helt konkret kan du google ”angst”.

Timeout
Din ven kan som regel mærke når angsten er under opsejling. Derfor kan du helt konkret lade dem vide at du er til stede og hjælper dem ved at sige: ”jeg fornemmer, at du måske kæmper med din angst lige nu, men jeg er her for dig og hjælper dig”. Her kan du også hjælpe dem ved øjenkontakt, en forsigtig berøring eller holde dem i hånden. På den måde er du med til at berolige dem og deeskalere angsten. Hvis det ikke hjælper, så giv plads til at den angstramte kan tage en timeout fra den situation i befinder jer i, hvor de selv får styr på angsten.

Bevar roen

Hvis timeout ikke virker, bør du som pårørende altid bevare roen. Ligesom kaos smitter, så gør ro det også. Det betyder helt konkret at du bør forholde dig roligt i dit kropssprog og stemme, undgå at gå i panik og forstå at angsten sjældent varer mere end 20-30 minutter, fordi kroppen altid vil regulere og berolige sig selv. Berolig din ven og forsikr dem om, at det går over igen, selvom det føles voldsomt og intenst.

 

Flyt fokus og fokuser på vejrtrækningen
Som pårørende kan du hjælpe din ven gennem angsten ved at hjælpe dem med at flytte fokus og fokusere på rolig vejrtrækning. Det kan du helt konkret gøre ved at trække vejret roligt og tage dybe indåndinger sammen med den angstramte. Derudover kan du hjælpe din ven med at fokusere på jeres umiddelbare omgivelser, fordi det virker som en distraktion og fjerner momentum fra angsten. Det kan du helt konkret gøre ved eksempelvist at bede den angstramte nævne 3 ting de kan se, 3 ting de kan høre og 3 ting de kan føle i deres omgivelser. Hjernen og kroppen kan ikke fokusere på mere end én ting ad gangen, så derfor kan øvelsen hjælpe med at lindre angsten. På den måde snyder man hjernen og kroppens alarmberedskab.

Nyttige links:
https://bedrepsykiatri.dk/raad/saadan-hjaelper-du-en-med-angst/

https://bedrepsykiatri.dk/raad/viden-om-angst/

 

Det er helt normalt at gå til psykolog i Århus eller ethvert andet sted. Mange mennesker søger psykologisk hjælp på et tidspunkt i deres liv, enten for at håndtere en specifik udfordring eller for at få hjælp til at forstå og bearbejde følelsesmæssige problemer. Der er ingen skam i at søge psykologisk hjælp, og det kan være en meget nyttig måde at håndtere problemer på. Så hvis du føler, at du har brug for psykologisk hjælp, skal du ikke være bange for at søge den i Århus eller et andet sted.

Det er en god idé at vælge en psykolog, der passer til dine behov og præferencer. Når du vælger en Århus psykolog, kan du overveje følgende ting:

  1. Specialisering: Mange psykologer har specialiseret sig inden for bestemte områder, såsom depression, angst, eller familieproblemer. Hvis du har et specifikt problem, kan det være en fordel at vælge en psykolog, der har erfaring med at behandle dette problem.

  2. Terapiform: Der findes mange forskellige terapiformer, såsom kognitive adfærdsterapier, psykodynamisk terapi, og løsningsfokuseret terapi. Overvej, hvilken form for terapi du vil have, og vælg en psykolog, der tilbyder denne form for terapi.

  3. Oplevelse og uddannelse: Det kan være en fordel at vælge en psykolog, der har mange års erfaring og en solid uddannelse inden for psykologi.

  4. Personlighed: Det er vigtigt at føle sig komfortabel med sin psykolog, så det kan være en fordel at vælge en psykolog, der har en personlighed, du føler dig godt tilpas med.

  5. Pris: Mange psykologer tilbyder forskellige priser for deres tjenester, så det kan være en god idé at undersøge priserne hos flere psykologer, inden du træffer et valg.

Det kan være en god idé at tale med flere psykologer, inden du træffer et valg, så du kan finde den psykolog, der bedst passer til dine behov. Du kan også ringe til os direkte på +45 93 94 11 35 for at finde ud af hvilken terapeut, der er bedst for dig.

Udvalgte klinikker og psykologer i/omkring Århus

Psykolog i aarhus

Anders Bisgaard

Cand. Psych. Aut.

Terapien kan veksle mellem at være angstprovokerende og smertefuld, letsindig og med smittende latter. Når udviklingen er svær tager vi os af det, og når noget går godt, glæder vi os sammen. Der er meget at vinde i vores fælles samarbejde for dine mål. Bærer dine tanker præg af selvkritik og oplever du nogle gange at blive fanget i negativt tankespind, kan du få hjælp af mig til effektiv behandling.

psykolog aarhus

Heidi Halkjær Jensen

Cand. Psych. Aut.

Jeg hedder Heidi og er autoriseret psykolog. Jeg specialiserer mig indenfor terapi med børn og familier. Samtidig har jeg en stor viden og interesse for stressbehandling, da jeg i sin tid skrev mit speciale om emnet. I terapi hos mig vil du blive mødt med forståelse. Jeg vil hjælpe dig til at søge nye retninger at gå. Du vil som oftest gå fra en session med noget at øve dig på til næste gang. Jeg ser frem til at møde dig.

Anna Aarhus psykolog

Anna Sørensen

Cand. Psych.

Hos mig er terapien et trygt rum, hvor vi kan rumme lige det, du/I kommer med. Fokus i den første session er at for mig at forstå, hvordan jeg bedst muligt kan møde og hjælpe lige præcis dig/jer. Der er ikke noget, der er for stort eller for småt til, at vi kan tale om det. Rent metodisk arbejder jeg særligt Emotionsfokuseret (EFT), hvor jeg er i det individuelle ofte arbejder psykodynamisk orienteret.

Aarhus C Psykologhjælp

Lila L

Cand. Psych.

Jeg er psykolog, fordi jeg ønsker at give dig og andre mennesker mulighed for at dele dine tanker og følelser med et andet menneske, også det som vi skammer os over. Det vigtigste for mig er at skabe et rum, hvor du kan føle dig tryg ved at tale om alt uden fordømmelse. Min primære erfaring har jeg fra danske fængsler, hvor jeg har arbejdet med misbrug, traumer og identitet. Jeg kan f.eks. hjælpe med at tydeliggøre et misbrugs funktion, konsekvenser og at lære sig selv at kende uden.

Psykologhjælp aarhus

Louise Nelby

Cand. Psych.

Jeg er psykologen for dig som er ung og som ønsker hjælp til udfordringer med bl.a. angst, depression, stress, lavt selvværd, perfektionisme og kriser. Du vil som min klient blive mødt med nysgerrighed, respekt, ærlighed og empati ligesom jeg også vil udfordre dig. Vi sætter sammen fokus på dig og dit liv og det der skal til for at bringe dig tættere på en meningsfuld hverdag som du stortrives i. Du vil få konkrete værktøjer som du kan anvende direkte i din hverdag.

Psykolog omkring aarhus

Ida Haulund Nielsen

Cand. Psych. Aut.

Jeg tilpasser altid min tilgang til dig og din problematik. I den første session vil jeg høre mere om din problemstilling og sammen sætter vi en målsætning for forløbet. Alt efter du kommer med, vil du få konkrete redskaber; det kan fx være metoder til at håndtere eller ændre dine bekymringstanker eller udfordre din angst. Der vil være en hjemmeopgave som du kan arbejde på mellem samtalerne.