Find det rette match blandt 200 psykologer i København. Det er helt gratis og der er ingen ventetid.
Det vil altid være gratis at finde en psykolog her. Healper er grundlagt af psykologer og klienter, der sammen prøver at løse samfundets mentale sundheds problemer. Vi starter med at hjælpe dig med at finde den rigtige psykolog for dig gennem matching.
Kom i gang allerede i dag med sessioner på en psykologklinik ved at finde terapi for din mentale sundhedsudfordring. Du kan finde gode og kvalificerede psykologer relativt tæt på dig, uanset hvor i København du tager til terapi fra.
Det kan være svært at snakke om ens mentale sundhed uden sikre rammer. Derfor vil Healper aldrig sælge din data til tredjeparter, og kommunikation mellem dig og terapeuten er sikker og fortrolig hos os.
Hjælp os med at skabe bedre mental sundhed, ved at lade os matche dig med psykologer i KBH, der kan hjælpe dig med dine psykiske udfordringer.
Det kan være svært at vide hvor man skal starte for at finde en god psykolog i København. Hos Healper har vi derfor gjort det lettere, ved at lave et gratis matchingssystem, som du frit kan benytte. Her kan du angive, hvilken psykisk udfordring du gerne vil gå til terapi for. De hyppigst valgte udfordringer er angst, trivsel og stress, men du kan også finde kvalificeret hjælp til andre mentale helbreds udfordringer såsom depression eller spiseforstyrrelser. Desuden kan du angive andre ting som er vigtige for dig, såsom hvor langt du er villig til at rejse for at komme til klinikken, hvordan du bedst relaterer til andre mennesker, og meget mere.
Med Healpers gratis matching kan du desuden vælge, hvor du regner med at tage til terapi fra og hvor langt du er villig til at rejse for at komme til en psykologklinik. Det eneste du skal gøre, er bare at indtaste en adresse. Der er mange privatpraktiserende terapeuter i KBH, og der er derfor gode chancer for at du kan finde en som ligger inde for din rækkevidde.
Du kan også læse mere nedenunder for andre bydele i og omkring hovedstadsområdet, ved at klikke på deres links. Hvis du ikke leder efter en psykolog København, men bare generelt vejledning omkring muligheder for hjælp gennem det offentlige, kan du læse mere om mental sundhed og livskvalitet inde på kommunens hjemmeside.
Hvis du tror, at du eller en af dine nærmeste kunne finde på at begå selvmord, skal du ikke bruge vores matchingssystem, men i stedet ringe til Livslinien, +45 70 20 12 01. De har åbent alle dage på året fra kl. 11 – 05. Hvis du er akut selvmordstruet, skal du ringe til 112 med det samme. Du kan få hjælp i hele landet, også i københavnsområdet.
I hovedstaden kan du få psykologhjælp til de fleste psykiske udfordringer. Der er mange gode privatpraktiserende og offentlige psykologer, og derfor er der en god chance for, at du kan finde den rigtige terapi for dit mentale helbred.
I kommunen er der generelt et stort udbud indenfor flere fagområder, hvilket også gør sig gældende for psykologi.
Mange af psykologerne i København er uddannet på Københavns Universitet, som er en af verdens førende universiteter. Flere studerende, forskere og professorer er tilknyttet til universitet, og store faglige profiler indenfor psykologiens verden har læst og forsket her igennem årene. Derfor har psykologer gode muligheder for sparring og supervision til dygtiggørelse.
I hovedstaden kan man som borger finde flere socialpsykiatriske tilbud. De henvender sig ofte til individer, der efter udskrivelse fra psykiatrisk hospital har brug for støtte. For nogen er det en uoverskuelig opgave at få hverdagen til at hænge sammen, og man kan derfor række ud efter hjælp og vejledning til bl.a. boligstøtte, botilbud, væresteder eller hjælp til at finde et arbejde eller en uddannelse. I Københavns botilbud for personer, der kæmper med psykisk sygdom, er der mulighed for at være en del af et fællesskab og at deltage i nye aktiviteter, som kan hjælpe med at danne rammen om en god hverdag.
Hos Healper vil vi altid finde den bedste hjælp til dig, uanset hvor den er. Ud over vores hjælp til at finde en god psykolog, kan du i København finde andre tilbud for psykologhjælp og bedre mentalt helbred.
Du kan bl.a. få psykologhjælp på Psykologisk Korttidsrådgivning, der befinder sig på både Vesterbro og Nørrebro.
Du kan som kvinde få gratis psykologisk rådgivning hos frivillig organisationen Brunhilde.
Du kan også finde hjælp hos studenterrådgivningens åbne stress gruppe, hvor du som studerende kan få gratis hjælp til stress i hverdagen.
Som ung kan du finde gratis psykologhjælp hos Psykologisk samtalecenter ift. parforhold, eksamensangst, mm.
Du kan også få gratis psykologhjælp til angst og depression, hvis du er ung (18-24 år) og har fået en lægehenvisning til en offentlig psykolog. Dog er der op til et års ventetid for at komme til terapi ved dette tilbud.
Hvis du leder efter en privatpraktiserende psykolog, hvor der er lavest ventetid (24 timer – en uge), og ikke har en sundhedsforsikring eller lægehenvisning vil en terapisession normalt koste mellem 1000-1200 kr. i timen. Hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark, kan du få et tilskud på op til 450 kr. pr. session hos autoriserede psykologer.
Hvis du leder efter en autoriseret psykolog med ydernummer, dvs. at de tager klienter med lægehenvisninger kan du få gratis terapi eller få et tilskud på ca. 60% alt efter din situation. Der er dog lang ventetid for disse psykologer. I 2019 var den gennemsnitlige ventetid for ydernummer psykologer på 6 måneder i København og 12 uger på landsplan.
Har du en privat sundhedsforsikring kan du typisk få mellem 4-10 terapisessioner gratis hos udvalgte psykologer. For at se dine individuelle muligheder bør du kontakte os eller din forsikring for at høre mere.
En psykolog er en person, der har gennemført en kandidatuddannelse i psykologi, som bl.a. kan læses på KU.
Psykologer forsker, underviser, og behandler psykiske problemstillinger vha. psykoterapi. En klinisk psykolog har specialiseret sig i arbejdet med mennesker med psykiske udfordringer og arbejder for det meste med psykoterapi/samtaleterapi og dermed hjælpe dem med at opnå bedre mentalt helbred.
Det bliver mere og mere almindeligt at gå til psykolog, både i København og i Danmark generelt. Især i de senere år er der sket en stigning i antallet af individer, der benytter sig af en psykologs hjælp til at overkomme deres personlige psykiske udfordringer.
Der er mange gode grunde til at opsøge en psykolog. Det kan bl.a. skyldes problemer, der er svære at løse på egen hånd. I visse situationer, kan det være en hjælp at tale med en udenforstående om sine tanker, uanset om problemerne er altoverskyggende i hverdagen eller ej. En psykologs opgave er at hjælpe folk, der gennemgår en svær periode i livet. Alle mennesker oplever følelsen af, at tilværelsen kan være hård. Nogle gange er det nok at tale med familie og venner, andre gange kan det være rart at få hjælp fra en professionel, der kan vise nogle genveje til at løse problemerne og få det bedre fx i form af input og psykologiske redskaber.
Hvis du føler dig plaget af dine følelser eller tanker, kan du have brug for at tale med en psykolog.
Mere klinisk kan man sige, at hvis du oplever en psykisk lidelse, f.eks. angst, depression eller stress, eller hvis du har været ude for en funktionsnedsættende hændelse, kan du have brug for professionel psykologhjælp for at få det bedre.
De fleste mennesker kan opleve at have gavn af psykologhjælp for at forbedre deres mentale helbred, uanset om man vil tale om hverdagsproblemer eller mere definerede psykiske udfordringer såsom angst.
Nogle mentale udfordringer kan man selvfølgeligt løse selv, såsom hvis du kommer dig over et dødsfald, men nogle gange kan udfordringen føles svær at løfte alene, og det er her du bør række ud efter hjælp. Der er ikke noget krav om, hvor lang tid du skal have følt dig nedtrykt, før du kan finde psykologhjælp, og det er næsten altid bedst, at finde en psykolog tidligere i stedet for senere, fordi uoverskuelige tanker og følelser ofte kan føre til mere af det samme.
Vi anbefaler selvfølgelig at du anbefaler din nærmeste at få professionel hjælp ved en psykolog. Man behøver dog ikke være psykolog for at kunne hjælpe en ven med depression. Faktisk er det nok bare at være til stede og lytte i det omfang, som den deprimerede har overskud til og lade dem vide, at du er tilgængelig for dem, vil hjælpe dem og ikke dømmer dem. Det kan helt konkret være i form af en kærlig SMS, hjælp med madindkøb eller at følge dem til lægen – og altid med en indstilling om ikke at modtage noget til gengæld, fordi personer med depression ofte kan føle sig følelsesforladte og i energiunderskud. Hvis du er i tvivl om, hvordan du konkret kan hjælpe, så spørg dem ved at sige ”hvordan hjælper jeg dig bedst, når du har det svært?”.
En anden god ide er også at undgå sætninger som ”det skal nok gå” og ”op på hesten igen”. Din ven gør det så godt, de overhovedet kan, og velmenende råd som ovenstående kan ofte gøre mere skade end gavn.
Har du en ven eller et familiemedlem, der lider af angst, kan det være svært at vide hvordan man bedst hjælper og støtter af frygt for at gøre det forkerte eller gøre ondt værre.
Det bedste du kan gøre er at lytte og forstå. Som pårørende kan det være svært at forstå hvordan almindelige hverdagsaktiviteter som at handle ind eller køre bil kan udløse angst. Derfor er det værdifuldt som pårørende at skabe et forstående og anerkendende rum, hvor den angstramte kan fortælle om deres erfaringer med angsten og hvad der udløser den. Det kan du helt konkret gøre ved at forholde dig nysgerrigt og sige ”Hvis du har lyst, vil jeg gerne høre om hvordan din angst påvirker dig og hvordan jeg støtter dig bedst, når du mærker, at angsten er på vej”. Den angstramte vil sjældent kunne indgå i sådan en samtale når de føler angst, så ved at spørge ind på et roligt tidspunkt bliver man som pårørende også bedre klædt på til at deeskalere angsten og yde støtte under den. Det er også vigtigt at i snakker om det ville være det rigtige for din nærværende at se en psykolog i København for at afhjælpe at angsten styrer dagligdagen.
Der findes ikke et præcist svar på, hvor mange mennesker der går til psykolog i København specifikt, men det er sikkert, at der er mange mennesker, der søger psykologisk hjælp i Danmark. Ifølge Dansk Psykolog Forening har omkring 20% af danskerne været til psykologisk behandling på et tidspunkt i deres liv. Derudover har omkring hver tiende dansker været til psykologisk behandling inden for de seneste 12 måneder. Dette er kun et estimat, og der kan være stor variation i, hvor mange mennesker der søger psykologisk hjælp i forskellige områder af landet. Det er ofte mere normalt at gå til psykolog i de store byer såsom København, i modsætning til mindre byer rundt om i landet.
Der er flere måder, hvorpå du kan få mest muligt ud af din Københavnske psykolog:
Vær ærlig og åben: Det er vigtigt at være ærlig og åben over for din psykolog, så de bedre kan forstå dine problemer og hjælpe dig på bedst mulig måde. Det kan være svært at tale om følelsesmæssigt belastende emner, men husk, at din psykolog er der for at hjælpe dig og har tavshedspligt.
Kom forberedt til dine sessioner: Det kan være nyttigt at overveje, hvad du vil tale om i sessionen på forhånd, så du kan få mest muligt ud af tiden med din psykolog.
Lav lektierne: Din psykolog kan give dig opgaver eller øvelser at arbejde med mellem sessionerne. Disse opgaver er designet til at hjælpe dig med at bearbejde de emner, du har talt om i terapien, så det er en god idé at gøre dem så grundigt som muligt.
Fortæl din psykolog, hvis der er noget, du ikke forstår eller ikke er enig i: Det er vigtigt, at du føler dig komfortabel med den terapi, du modtager, så hvis der er noget, du ikke forstår eller ikke er enig i, så sig det til din psykolog. De vil være glade for at hjælpe dig med at forstå og kan tilpasse terapien, hvis det er nødvendigt.
Vær tålmodig: Det kan tage tid at se fremskridt i terapien, så det er vigtigt at være tålmodig og huske på, at det er et samarbejde mellem dig og din psykolog.
Cand. Psych. Aut.
Hej, jeg hedder Cille og er autoriseret psykolog. Jeg tilbyder et trygt rum, hvor du bliver mødt, ligesom du er, uanset hvad du kommer med. Sammen bliver vi skarpe på, hvad der står i vejen for, at du kan leve det liv, du længes efter. Hvad udfordrer dig, og hvad drømmer du om? Ved at få nye indsigter i det, der er svært, kan du udvikle nye perspektiver og strategier, som sætter fokus på ressourcer, og skaber forandring.
Cand. Psych.
I begyndelsen af et forløb taler vi om dine behov, og vi finder sammen ud af, hvordan jeg bedst kan hjælpe dig. De første sessioner bruger vi på at skabe et trygt rum, hvor vi kan udforske de aspekter af dine udfordringer, der dukker op i vores samtaler.
Du vil opleve, at jeg er anerkendende i min tilgang og tilpasser terapien efter dine behov, men samtidig kan udfordre dig.
Cand. Psych.
Det vigtigste for mig er, at der er en god terapeutisk relation, hvor der er tillid, forståelse og nærvær. Jeg vil møde dig med empati og accept og et rum, hvor vi nysgerrigt kan udforske følelser og tanker uden dom.
Allerede fra første session vil jeg i samarbejde med dig bestræbe mig på på at skræddersy forløbet, så du føler, det giver mening for dig.
Cand. Psych.
Hej, mit navn er Danna. Jeg er psykologen for dig, som står et svært sted i livet, og jeg kan hjælpe dig til at komme tættere på et liv med ro, glæde og mening. Det kan være, at du lige nu oplever at have angst, ked af det hed, eller store bekymringer inde på livet.
Jeg hjælper dig med at forstå dig selv og dine tanke- og handlemønstrer, så du kan gå fra en følelse af at ”sidde fast” til at opleve ægte forandring
Cand. Psych.
I vores samtaler ønsker jeg at skabe et trygt og roligt rum. Jeg møder dig med varme, empati, nysgerrighed og til tider undren, så vi sammen kan blive klogere på dine tanker, følelser og situation. Min erfaring er, at forståelse er første skridt på vejen til accept og dernæst at kunne give slip på gamle mønstre og skabe forandring. Sammen sætter vi fokus på din trivsel i hverdagen, og hvordan du nærer og ærer dig selv, så du har energi og overskud.
Cand. Psych.
Alle kan få gavn af terapi. Der er mange grunde til, at man ønsker at gå i terapi. Det kan være befriende at have en time til at tale om det, man har på hjerte. Jeg har specialiseret mig inden for traumer og neurodiversitet. Jeg hjælper mennesker, som har været udsat for forskellige former for vold og har udviklet PTSD. Jeg støtter mennesker, som lever med en anderledeshed som fx autisme, adhd, gentagne depressioner og bipolar lidelse.